TPMS Szelepek és Diagnosztika

 

Mire szolgál a TPMS rendszer?

Nyomásmérő szenzorok segítségével ellenőrizhetjük a gumiabroncsok nyomását.

Hazánkban évek óta a forgalmi vizsga részét képezi a abroncsnyomás-ellenőrző berendezés ellenőrzése, a gyártók számára pedig kötelező a TPMS (Tire pressure monitoring system) rendszerek építése az új autókba.

Az érintőképernyős TPMS kerékszenzor diagnosztikai és programozó eszköz segítségül szolgál a TPMS szenzorokkal kapcsolatos feladatok elvégzésében.

TPMS rendszer típusai

Beszélhetünk direkt TPMS rendszerről, valamint indirekt TPMS rendszerrő is. A direkt TPMS rendszerek mérik az abroncs hőmérsékletét, pontos légnyomását, és képesek parkolás közben is méréseket végezni.

Az indirekt TPMS rendszerek jóval pontatlanabb mérési eredményt nyújtanak, ám idő- és költséghatékonyabbak a direktnél.

Eleinte az indirekt módszert alkalmazták, manapság pedig a direkt rendszer használata tarol, hiszen az utóbbi külön szenzorokkal felszerelt rendszer, részletesebb és pontosabb adatokkal szolgál.

TPMS szenzorok:

A keréknyomás szenzor a valós idejű gumiabroncsnyomás információkat a járművezető felé továbbítja akár egy felvillanó figyelmeztető lámpával vagy pikrogramon vagy mérőeszközön keresztül.

Nálunk beszerezheted a TEXA diagnosztikai eszközt, amivel mindenféle kerékkezelési művelet elvégezhető, valamint szektorok is bővítik terméklistánkat.