Emelő berendezések

Az emelő berendezések megkönnyítik a járművekhez való hozzáférés lehetőségét, a könnyebb és hatékonyabb a szerelés szempontjából. Beszélhetünk kettő- és négyoszlopos hidraulikus emelőről, vagy csápos emelőről, esetleg láncos emelőről, de gumis és ollós, rámpás emelőről is. Mozgatható elemeink is vannak a nagyobb tehergépjárműveknél és buszoknál való alkalmazáshoz.

Kétoszlopos emelő

A kétoszlopos emelőknél van elektromechanikai meghajtású, illetve elektrohidraulikus meghajtású emelő is. Az előbbire jellemző, hogy alvázkeretes, vagy alvázkeret nélküli, láncos vagy kardános áthajtású emelőberendezések. Az utóbb említett hidraulikus meghajtású pedig kedvező árfekvésű, hagyományos, kétoszlopos csápos emelőberendezések, a hidraulikus meghajtás miatt halk működésű, alacsony karbantartási igény.

Általában személygépkocsiknál és kishaszon gépjárműveknél használasokat. Kb. 3000-5000 kg teherbírású.

Négyoszlopos emelő

Elektrohidraulikus működtetésű emelő, személygépkocsiknak tervezve, amelyik 5 tonna bírású, illetve a tehergépkocsik számára tervezett pedig 6,5-8 tonna teherbírású.

Általános szerviz célokra és futómű állításhoz is alkalmazható kivitelben.

Mozgatható oszlopú tehergépkocsi emelőberendezések

Mozgatható oszlopú tehergépkocsi emelőberendezések elektrohidraulikus működtetésű, mozgatható oszlopos gépjármű emelő berendezések, haszonjárművek, illetve buszok emelésére 12-40 tonna teherbírásig, általános szerviz célokra, akár speciális környezetben is.

Ollós emelő

Ollós rámpás emelőberendezések személygépkocsi illetve tehergépkocsi számára is. Személygépkocsi emelőberendezés 3-5 tonna teherbírású, általános szerviz célokra, illetve futómű állításhoz. A tehergépkocsi emelőberendezés haszonjárművek és buszok emelésére szolgál, 9-45 tonna teherbírásig, általános szerviz célokra.

Padlózatba épített hidraulikus emelők

Hidraulikus működtetésű, dupla munkahengeres, padlóba épített emelőberendezések. Halk működés, minimális hely és karbantartási igény.