Holtjátékvizsgáló próbapadok

garagent vizsgasor holtjáték vizsgáló haszongépjármű

Vezető szakembereink több mint 30 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkeznek a garázsipari berendezések forgalmazása terén. Napjainkban az egyre korszerűbb, és összetettebb gépjárművek, egyre nagyobb kihívások elé állítják partnereinket. Erre kínálunk megoldást, folyamatos termékfejlesztéssel, korszerű, és szabványoknak megfelelő technológiával, az általunk forgalmazott berendezésekkel, emellett pedig díjmentes tanácsadással, konzultációval segítjük partnereinket a számukra legmegfelelőbb berendezések kiválasztásában.

Elektrohidraulikus és sűrített levegővel működő holtjáték vizsgáló próbapadok

Garagent Autóteszt Hungary kft. két különböző működési elven alapuló holtjáték vizsgáló próbapadot kínál elektrohidraulikus működtetésű, és sűrített levegővel működőt. Ezek az eszközök a kormányzás és felfüggesztés elemeinek gyors, és hatékony vizsgálatát könnyítik meg, és egyetlen kezelő által is könnyedén használhatóak. Az elektrohidraulikus rendszerek általában nagyobb pontosságot, és finomabb mozgásokat tesznek lehetővé a hidraulikus működtetésének, és az elektromos vezérlésnek köszönhetően. A sűrített levegő működtetése néha kisebb pontosságot eredményezhet a mozgások, és funkciók terén. Minden technológia saját előnyökkel rendelkezik, tengely terhelhetőség mindkét esetben két tonna. A sűrített levegővel működő rendszerek gyakran egyszerűbbek, és költséghatékonyabbak, míg az elektrohidraulikus rendszerek lehetővé teszik a nagyobb precizitást és finomabb vezérlést.

Elektrohidraulikus és sűrített levegővel működő holtjáték vizsgáló próbapadokról röviden:

Az elektrohidraulikus, és a sűrített levegős működtetés

Az elektrohidraulikus holtjáték vizsgáló pad elektromos és hidraulikus rendszerek kombinációjával működik. Az elektromos rendszer szabályozza az eszköz mozgatását, míg a hidraulikus rendszer segítségével a próbapadot finomabban, és pontosabban lehet pozícionálni. A másik típus működéséhez sűrített levegő szükséges, speciális szenzorok, és érzékelők segítségével irányítható.

Új előírásoknak megfelelő vizsgálat

Az elektrohidraulikus berendezés két hidraulikus vezérlésű mozgató lapból áll a jobb- és baloldali kerekekhez külön-külön, a sűrített levegős berendezés két sűrített levegős vezérlésű mozgatólapból, mindkettő típus esetében az alkalmazott mozgásirányok oldalanként 4-4 mozgással (előre-hátra, ki-be kissé ívesen, mindkettő oldalon). Kétirányú független mozgásra képes, új előírásnak megfelelő hosszanti és keresztirányú mozgás. Mindkettővel jól szimulálhatók az útviszonyok és a kanyarodási jellemzők.

Ellenőrzőlámpa

Mindkét berendezés tartozékaként szállított ellenőrzőlámpa segítségével, szemmel is jól követhető a holtjáték.

Tesztelés és validáció

Ezek a holtjáték vizsgáló próbapadok lehetővé teszik a járművek holtjáték-érzékelő rendszereinek tesztelését és validálását szimulált körülmények között, ennek köszönhetően a járművek biztonságosabbá, és hatékonyabbá tehetők.